Denne mannens provokasjon utløste Nørrebro-bråket: Slik reagerer politi og politikere

Rasmus Paludan kort tid før han ble forsøkt angrepet på Blågårds plass.
Dansk politi hadde hendene fulle da det brøt ut opptøyer i flere København-bydeler søndag, der både biler, containere, sykler og avfall ble satt i brann. Bråkmakerne - beskrevet av politiet som «områdets mistilpassede unge og folk med gjengtilknytning» - kastet brostein mot ordensmakten, som svarte med tåregass og pågripelser: https://twitter.com/DRNyheder/status/1117524186111438848 I sentrum for begivenhetene sto den islamfiendtlige og høyreradikale advokaten og politikeren Rasmus Paludan, av flere omtalt som søndagens eneste vinner. For to år siden stiftet Paludan mikropartiet «Stram kurs», som har gått til valg på å forby islam og utvise flyktninger. Danske velgere har i stor grad ignorert ham fullstendig. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.