Nyhetsbrev tirsdag 16. april: Mer bråk i København + Berg spiondømt + «Ghettoer» i Oslo

NEKTET Å DEMONSTRERE: Den islamfiendtlige provokatøren og koran-kasteren Rasmus Paludan, som søndag sto i sentrum for begivenhetene da det brøt ut opptøyer på Nørrebro i København, er blitt nektet av dansk politi å gjennomføre en varslet markering i samme bydel tirsdag. Det skjer etter at politiet har funnet en gjenstand som ligner en håndgranat ved Blågårds plass, der Paludan ville demonstrere. Bevæpnet politi og bombegruppe er nå på stedet, skriver Berlingske. Mandag ettermiddag brøt det ut bråk i bydelen Albertslund, hvor det ble kastet stein og avfyrt fyrverkeri mot politiet. Også her hadde Paludan varslet at han ville demonstrere, noe politiet til slutt ikke tillot. Les vår artikkel om Paludan og politikernes reaksjoner etter helgens voldsomheter i den danske hovedstaden her. EN NY START: Frode Berg (63) fra Kirkenes er i byretten i Moskva funnet skyldig i spionasje og dømt i tråd med aktors påstand: 14 års fengsel. Dommen er streng, men avgjørelsen i skyldsspørsmålet er ikke uventet og kanskje ikke like mørk for Berg som den kan høres ut: Han frasier seg nå muligheten til å anke for at dommen skal bli rettskraftig snarest mulig, og dermed starte arbeidet med en diplomatisk løsning på saken – ente...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.