Ap og Sp mister velgere til både rød og blå side

RUTSJER NEDOVER PÅ PARTIMÅLING: Etter få måneder i regjering, mister Arbeiderpartiet og Senterpartiet velgere til både røde og blå. Det viser Norstats partibarometer for januar gjort for NRK og Aftenposten. Der går Ap ned 3,9 prosentpoeng til en oppslutning på skarve 21,1 prosent, mens Sp går ned med 2,6 prosentpoeng til en historisk lav oppslutning under 10-prosent’en, sammenliknet med sist måling i desember. Fallet er enda større sammenliknet med valgresultatet i september: Ingen regjering tidligere har mistet så stor samlet oppslutning første høst i regjeringskontorene. Til NRK kommenterte partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) de nedslående resultatene slik: «Jeg tror folk er utålmodige og opplever stor usikkerhet og frustrasjon rundt strømkrisen og koronarestriksjonene. Vi har fullt fokus på det og tar det på største alvor. Hovedoppgaven vår nå er å håndtere de krisene folk står i.»MACRON MED KRAFTSALVE MOT UVAKSINERTE: Den franske presidenten Emmanuel Macron har skapt furore etter at han i nyttårstalen sa regjeringens nye vaksinestrategi er å gjøre de uvaksinerte «skikkelig forbannet» ved å gjøre hverdagen deres vanskeligere, melder blant annet The Guardian og Reuters. Macron brukte det franske uttrykket «faire chier», tilsvarende det engelske uttrykket «piss off», som regnes for å være rimelig vulgært. Marine Le Pen, presidentkandidat før neste ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.