7. april: Pandemien verden over – Dette skjedde mens du sov

  • Like etter statsministeren i New Zealand refset tiltaksbrytere som idioter, kom det frem at hennes egen helseminister David Clark kjørte familien til stranda for å gå en tur den første helgen av nedstengningen - et brudd som statsministeren sier at han normalt ville bli sparket for. «I en tid hvor vi ber New Zealandere om å ofre historiske ofre, har jeg sviktet teamet. Jeg har vært en idiot», sa Clark i en uttalelse i morges, som har tilbudt seg å gå av. Statsminister Jacinda Ardern sier at han vil nedgraderes til bunnplass i regjeringen.
 
  • Brasils president Jair Bolsonaro får motstand for sin pandemifornektelse. «Jeg kan si at guvernørene over hele Brasil aldri har vært så samlet som vi er nå», sier João Doria, en høyreorientert guvernør i staten São Paulo i Brasil, til magasinet Time. Han fortsetter: «Presidenten forakter oss og angriper oss. Han har satt oss i en umulig posisjon ved å lage en fortelling som hindrer beskyttelsen av mennesker og liv. Guvernørene - fra venstre, sentrum og høyre - har bestemt seg for å følge riktig vei og opprettholde WHOs retningslinjer». Flere ønsker presidenten stilt for riksrett.
 
  • Kina rapporterte 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.