• Like etter statsministeren i New Zealand refset tiltaksbrytere som idioter, kom det frem at hennes egen helseminister David Clark kjørte familien til stranda for å gå en tur den første helgen av nedstengningen – et brudd som statsministeren sier at han normalt ville bli sparket for. «I en tid hvor vi ber New Zealandere om å ofre historiske ofre, har jeg sviktet teamet. Jeg har vært en idiot», sa Clark i en uttalelse i morges, som har tilbudt seg å gå av. Statsminister Jacinda Ardern sier at han vil nedgraderes til bunnplass i regjeringen.

 

  • Brasils president Jair Bolsonaro får motstand for sin pandemifornektelse. «Jeg kan si at guvernørene over hele Brasil aldri har vært så samlet som vi er nå», sier João Doria, en høyreorientert guvernør i staten São Paulo i Brasil, til magasinet Time. Han fortsetter: «Presidenten forakter oss og angriper oss. Han har satt oss i en umulig posisjon ved å lage en fortelling som hindrer beskyttelsen av mennesker og liv. Guvernørene – fra venstre, sentrum og høyre – har bestemt seg for å følge riktig vei og opprettholde WHOs retningslinjer». Flere ønsker presidenten stilt for riksrett.

 

  • Kina rapporterte ingen covid-dødsfall tirsdag. Det er første gang siden landet begynte å publisere daglige tall i januar. Helsemyndighetene sier landet har 32 bekreftede tilfeller, ned fra 39 mandag.

 

  • Myndighetene i Ecuadors mest folkerike by, Guayaquil, sier de deler ut 4000 pappkister grunnet mangel på tradisjonelle trekister. Begravelsesbyråene har gått tomme for vanlige kister etter pandemien kom til landet.

 

  • Stengningen av Luzon, den mest folkerike øya på Filippinene, er utvidet til 30. april. Tiltakene skulle egentlig avsluttes neste uke.

 

  • Donald Trump uttalte under en briefing mandag at USA vil «gjengjelde» om India avviser forespørselen hans om å frigjøre et lager av stoffet hydroksyklorokin, som han tror vil bli et avgjørende vendepunkt i kampen mot pandemien. India, som er blant verdens største produsenter av stoffet, «vurderer» USAs forespørsel. Les mer her.

Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.