Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste nyhetene fra Norge mandag 6. april:

Virus-situasjonen nå:

 • 5 762 er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
 • 314 er innlagt på sykehus, 83 ligger i respirator.
 • 76 er døde.

«Epidemien under kontroll»:

 • Slik Filter Nyheter skrev mandag morgen, viser nye beregninger fra Folkehelseinstituttet at regjeringens tiltak i Norge har stanset smitteveksten.
 • Under regjeringens pressekonferanse mandag ettermiddag ble det kjent at det såkalte reproduksjonstallet ligger på 0,71 (mer konkret i intervallet fra 0,45 til 1).
 • Dersom dette nivået holder seg, vil antallet innlagte på norske sykehus og intensivavdelinger gradvis gå nedover fram til slutten av april, ifølge FHIs modell.
 • Det er imidlertid betydelig usikkerhet knyttet til beregningene, understreket FHI-direktør Camilla Stoltenberg under pressekonferansen.
 • – Vi har fått koronaepidemien under kontroll, sa helseminister Bent Høie (H), som likevel advarte mot å slippe tiltak for raskt: – Det er beklageligvis lenge til alt blir som før.

Mer korona-nytt:

 • Ingvild Kjerkol (Ap) mener tiden nå er inne for at også andre pasienter enn koronasyke blir prioritert på norske sykehus: – Det gjelder blant annet pasienter med kreft, og folk med tunge psykiske lidelser som er blitt skrevet ut av sykehusene for å frigjøre kapasitet, sier Kjerkol.
 • Trondheim og flere andre kommuner har varslet at de vil holde skoler og barnehager stengt den første uka etter påske uavhengig av hvilken beslutningen regjeringen tar på onsdag. Dette begrunnes med at det tar tid å få på plass nødvendige smitteverntiltak ved en eventuell åpning.
 • Fra fredag til søndag kom det inn ytterligere 11 400 nye søknader om dagpenger til NAV – 9200 av søknadene gjelder dagpenger ved permittering.
 • Også Arbeiderpartiet åpner nå for å droppe den såkalte koronaloven, som gir regjeringen økte fullmakter til å takle den pågående krisen. Loven skulle i utgangspunktet vare i én måned, men regjeringen ønsker en forlengelse. Søndag ble det kjent at Senterpartiet ikke vil stemme for en utvidet periode.


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Vil arbeidsplassen din støtte Filter Nyheter? Send en epost til [email protected] eller besøk denne nettsiden for mer informasjon.

Våre bedriftsabonnenter får fire utgaver av Filters papirmagasin til kontoret hver måned for 3000 kroner i året.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.