Leder av kommunistgruppe og fem andre pågrepet under Arendalsuka – politiet fryktet angrep på Alliansen og SIAN

Seks personer fra et antatt venstreekstremt miljø ble i 18.30-tida torsdag kveld pågrepet av politiet i Arendal sentrum.

Etter det Filter Nyheter erfarer, fryktet polititet at gruppen søkte voldelig sammenstøt med personer fra høyreradikale Alliansen, som tidligere i dag hadde et arrangement under Arendalsuka, og/eller «Stopp islamiseringen av Norge» (SIAN) som også har fått tillatelse til å ha stand i Arendal.

Filter Nyheter vet at lederen av den kommunistiske gruppen Tjen Folket, Kenneth Fuglemsmo, er blant de pågrepne. Fuglemsmo er tidligere dømt til betinget fengsel for bedrageri i medlemsjuks-saken i SOS Rasisme. De pågrepne er mistenkt for brudd på Straffelovens § 182, om opptøyer, og var sent torsdag kveld fortsatt i politiets varetekt i påvente av avhør fredag.
  • Oppdatering fredag kl. 16: De siktede, fire menn og to kvinner – 19-40 år gamle – ble fredag løslatt etter å ha blitt avhørt.
«Personene som er pågrepet knyttes til miljøer som via sosiale medier har oppfordret til omfattende ordensforstyrrelser og voldelige handlinger under Arendals-uka. Med pågripelsene mener politiet å ha forebygget omfattende ordensforstyrrelser mot arrangementet», skriver stabssjef Morten Sjustøl i Agder politidistrikt i en pressemelding senere på kvelden. Det skal ikke ha blitt gjort alvorlige våpenbeslag, men en av de pågrepne var i besittelse av pepperspray. Flere av de pågrepne er kjent for politiet fra før i forbindelse med demonstrasjoner. Etter alt å dømme har noen av mennene tilknytning til  «aktivistkomiteer» som i forkant av Arendalsuka oppfordret til å «stoppe fascistene» og slo fast at det også var riktig  «å forstyrre selve arrangementet Arendalsuka». Teksten der Hans Lysglimt Johansen ble utpekt ved navn, i tillegg til SIAN og Demokratene, ble også publisert på Tjen Folkets hjemmeside. Ifølg...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.