Homotrøbbel i KrF + Sandberg snakker om fordommer i Frp

FRYKTET VENSTREEKSTREMT ANGREP: Før jeg dro fra Arendal i går, dukket det  opp en gruppe personer fra det kommunistiske Tjen Folket-miljøet – ifølge politiet for å lage bråk med Alliansen og/eller SIAN, de innvandringsfiendtlige organisasjonene som Arendalsuka har gitt tillatelse til å ha stands og appeller – til høylytte protester fra antirasister. Seks antatte venstreekstremister, blant dem Kenneth Fuglemsmo, lederen av Tjen Folket, ble pågrepet i 18.30-tida og skal etter planen avhøres i dag om det politiet mener var oppfordring til vold i sosiale medier i forkant av at gruppen troppet opp i byen. Siktelsene etter opptøyer-paragrafen i straffeloven vil nok bli problematisert, siden det ser ut til at de var et stykke fra å faktisk utøve vold og det er uklart om politiet forsøkte å bortvise dem først. Les artikkelen vår, som gjorde pågripelsene kjent.

HOMO-TRØBBEL: Etter at Geir Jørgen Bekkevold, KrFs familiepolitiske talsmann (og altså prest) nylig viet KrFs lesbiske kommunikasjonssjef, Mona Høvset, har partiet fått rundt 50 utmeldelser. Knut Arild Hareide kaller saken en «kommunikasjonsutfordring», men sier distinksjonen mellom presten og politikeren Bekkevold er «et viktig skille for KrF». – Media har jo ønsket å fremstille oss som en menighet, men vi er jo ikke det. Vi er et politisk parti, sier Hareide til Aftenposten. Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan, er i likhet med andre viktige Krf-ere, av en litt annen oppfatning.  – Dette burde vært ugjort, og det er umulig å skille mellom privatperson og hvem du er i partiet. Det var ikke bra, sier han til NRK. I går gikk også blant andre fylkeslederen i Østfold ut mot vielsen. – Rent generelt begynner det å bli flere handlinger fra øverste hold i partiet som treffer grasrota og velgermassen på en negativ måte, sier Brynjar Høidebraaten, som også peker mot Hareides deltagelse på Pride-paraden i 2016. – Jeg synes det var en uklok beslutning. En slik handling sprer usikkerhet, sier lederen i Rogaland KrF, Helen Turøy til VG om Bekkevold-saken.

OUCH: Det desidert mest delte debattinnlegget i USA i dag, er nok et knallhardt, åpent brev til president Trump fra William H. McRaven, som var admiral og hadde det overordnede ansvaret for spesialstyrkeoperasjonen som drepte Osama bin Laden – intet mindre. Under tittelen «Revoke my security clearance, too, Mr. President» tar McRaven den tidligere CIA-sjefen John Brennan i forsvar etter at Trump hevnet seg på kritiske uttalelser ved å kansellere sikkerhetsklareringen hans. Eks-admiralen skriver at «jeg vil regne det som en ære om du også tilbakekaller min sikkerhetsklarering, så jeg kan føre opp navnet mitt på listen over menn og kvinner som har stått opp mot presidentskapet ditt. (…) Gjennom dine handlinger har du skjemmet oss ut i våre barns øyne, ydmyket oss på verdensscenen og, verst av alt, splittet oss som nasjon. Hvis du et øyeblikk tror at taktikkene dine fra McCarthy-æraen kan undertrykke de kritiske stemmene, tar du grundig feil»
Donald Trump har truet eller sparket et titalls personer som har hatt lederposisjoner som kan knyttes til ingangsettingen av Russland-etterforskningen, der presidenten er stadig mer presset.

AHA-OPPLEVELSEN: Per Sandberg snakker i Morgenbladet om at det var uspiselig for noen i Fremskrittspartiet å snakke varmt om et muslimsk land og ha en tidligere asylsøker som kjæreste: «Det var en aha-opplevelse. Jeg fikk bekreftet det mange har sagt, at flere i Frp lider av enormt med fordommer. Dessverre. Noen få. Det er mange som ikke tolererer, som er så stappfulle av fordommer at det at jeg som nestleder fant en kjæreste med annen etnisk opprinnelse nærmest var grunnlag for at jeg måtte gå av. Hadde det vært en svensk eller dansk dame, hadde det vært greit».
Jeg har forøvrig kommentert Erna Solbergs mediekritikk i Sandberg-saken. Viktigere enn «blodtørstige journalister»-bemerkningen (som hun til slutt trakk tilbake) er at hun slipper for billig unna med sikkerhets-argumenter for å la være å gi journalister svar og innsyn.

ULV, ULV: «Nå er vi inne i en av de blodigste rovdyrsommerne som har vært», sa Senterpartiets Heidi Greni på Dagsnytt 18 i forrige uke. (Hun som var rasende på kakepynten i Ola Elvestuens bryllup). Men det stemmer jo ikke, konstaterer Faktisk. Påvist rovvilttap har gått ned, og med utgangspunkt i denne statistikken er 2018 året med de tredje laveste påviste tapstallene siden 2005. (Tallene over påviste tap er en liten del av totalen, men er den beste avlesningen av trender naturoppsynet har). Sp, som ser ut til å ha litt utfordringer med grunnleggende kildekritikk, forklarer utsagnet med at det er «en situasjonsbeskrivelse fra næringen».