29. april: Arbeidsledigheten i Norge over 10 prosent – distriktsministeren vil løse det med mindre miljø

Litt koronafrie nyheter først: Etter 18 måneders etterforskning ble Tom Hagen pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.   Fiskeridepartementet får sterk kritikk fra Riksrevisjonen for at fiskekvotene er samlet på færre hender siden Bondevik-regjeringen på tidlig 2000-tall. Næringen er blitt mer lønnsom for fiskerne, men kvotehandelen har gått utover fiskemottakene og dermed lokalsamfunnene i mindre bygder, særlig i Troms og Vest-Finnmark. Kystfiskarlaget og Fiskekjøpernes forening, som representerer foredlingsindustrien, krever at regjeringens kvotemelding trekkes tilbake, fordi de mener den forsterker utviklingen. Norske korona-nyheter: 291 000 personer er nå arbeidsledige i Norge. Det utgjør 10,4 prosent av arbeidsstyrken, opp fra 3,6 prosent før krisen. Det er mye større ledighetsvekst […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.