• Over tre millioner er bekreftet smittet med koronaviruset verden over.

 

  • Regjeringen melder at testkriteriene i Norge utvides. Blant gruppene som nå skal prioriteres for testing er lærere og elever, samt ansatte på skolefritidsordningen. I løpet av mai skal alle med symptomer ha mulighet til å teste seg, sa Bent Høie på gårsdagens pressekonferanse.

 

  • Sveriges ambassadør i USA mener Stockholm kan nå flokkimmunitet i løpet av mai. «Rundt 30 prosent av menneskene i Stockholm har oppnådd immunitet», sa Karin Ulrika Olofsdotter til den amerikanske kringkasteren NPR.

 

  • New Zealand har begynt å løsne på sin strenge lockdown. Folk kan reise til jobb, tilbringe mer tid ute og bestille takeaway-mat for første gang på mer enn fire uker. Landets strategi er å eliminere viruset innenfor egne grenser.

 

  • Korona-dødstallene i USA er trolig langt høyere enn oppgitt, ifølge Washington Post. Avisa har sammenliknet antall registrerte dødsfall i mars og april i år, med antall dødsfall i fjor på samme tid. I år er det 15 400 flere som har dødd i perioden sammenliknet med fjoråret. Kun halvparten av de «overskytende» dødsfallene er registrert som korona-dødsfall. Det kan skyldes at folk som har dødd i eget hjem foreløpig ikke regnes med i statistikken.

 

  • En av New Yorks toppleger har tatt sitt eget liv. 49 år gamle Lorna Breen var medisinsk direktør for akuttmottaket ved New York-Presbyterian Allen Hospital på Manhattan. Faren, også lege, sier til New York Times at datteren ikke hadde noen forhistorie med psykisk sykdom. Han sa at da de sist snakket, hadde datteren hans virket «frakoblet» og snakket om at koronapasienter døde før de kom ut av ambulansen. Selv ble Breen smittet av viruset, men ble frisk og ønsket å returnere til jobb.

 

 

  • Rekordhøye 50,8 millioner mennesker i verden er internt fordrevet på grunn av konflikt eller katastrofe, med koronaviruset som en ytterligere trussel, advarer IDMC, senter for internt fordrevne (tilhører Flyktninghjelpen), i sin årsrapport. Over 45 millioner har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine på grunn av vold, mens fem millioner er blitt fortrengt av naturkatastrofer som jordskjelv og flom, skriver IDMC. Disse menneskene lever under dårlige forhold, med få eller ingen mulighet til å holde avstand eller opprettholde et hygiene-regime av typen som anbefales under pandemien.

Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.