28. april – Dette skjedde mens du sov: Stockholm kan oppnå flokkimmunitet i mai, ifølge svensk ambassadør

  • Over tre millioner er bekreftet smittet med koronaviruset verden over.
 
  • Regjeringen melder at testkriteriene i Norge utvides. Blant gruppene som nå skal prioriteres for testing er lærere og elever, samt ansatte på skolefritidsordningen. I løpet av mai skal alle med symptomer ha mulighet til å teste seg, sa Bent Høie på gårsdagens pressekonferanse.
 
  • Sveriges ambassadør i USA mener Stockholm kan nå flokkimmunitet i løpet av mai. «Rundt 30 prosent av menneskene i Stockholm har oppnådd immunitet», sa Karin Ulrika Olofsdotter til den amerikanske kringkasteren NPR.
 
  • New Zealand har begynt å løsne på sin strenge lockdown. Folk kan reise til jobb, tilbringe mer tid ute og bestille takeaway-mat for første gang på mer enn fire uker. Landets strategi er å eliminere viruset innenfor egne grenser.
 
  • Korona-dødstallene i USA er trolig langt høyere enn oppgitt, ifølge Washington Post. Avisa har sammenliknet antall registrerte dødsfall i mars og april i år, med antall dødsfall i fjor på samme tid. I år er det 15 400 flere som har dødd i perioden sammenliknet med fjoråret. Kun halvparten av de «overskytende» dødsfallene er registrert som korona-dødsfall. Det kan skyldes at folk som har dødd i eget hjem foreløpig ikke regnes med i statistikken.
 
  • En av New Yor...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.