• Delstaten Missouri saksøker Kina i et sivilt søksmål, for en amerikansk domstol. Anklagen er at Kina har villedet og bedratt ved å lyve for verden og slått ned på varslere.

 

  • Karantene i Kenya er så visst ikke det samme som i Norge: Kenyas president Uhuru Kenyatta gikk ut og sa han vil arrestere et titalls mennesker som ble filmet mens de rømte fra obligatorisk karantene i hovedstaden, Nairobi. Rømlingene klatret over en kantmur på et av karantenesentrene da det begynte å regne, og vakter på stedet søkte ly. Ifølge president Kenyatta vet regjeringen identiteten til alle de som rømte.

 

  • Svenskene er visst mest «lugne» på utsiden: Toalettpapirsalget i Sverige steg 71 prosent i mars. Salg av vaskemidler, ris og hermetikk økte også stort, viser statistikk fra den svenske dagligvarebransjen.

 

  • I Amasonas-jungelen i Brasil øker tallet på smittede og dødsofre for koronaepidemien voldsomt. I Manaus har byens myndigheter måttet ta i bruk massegraver for å få begravet de døde. Koronaviruset er en direkte, eksistensiell trussel for mange av verdens urfolk.

 

  • En av Storbritannias metro-selskap, Transport for London (TfL) vil gå tom for penger innen utgangen av måneden med mindre regjeringen trer inn, ifølge ordfører i London, Sadiq Khan. TfL driver den britiske hovedstadens offentlige transportsystemer, inkludert London Underground. Selskapet opplever et dramatisk fall i passasjerene på grunn av pandemien. Selskapet er i diskusjoner med regjeringen om et tilskudd.

 

  • Langt verre: Verdens matvareprogram sier at pandemien kan forårsake hungersnød av «bibelske proporsjoner». Bland det sammen med konfliktfylte områder, klimaendringer og andre naturfenomener, og 300 000 mennesker kan sulte i hjel hver eneste dag i løpet av en tre måneders periode, ifølge FN-organisasjonen, som i dag yter hjelp til 100 000. Prioritet nummer én er våpenhvile i konfliktfylte områder, slik at hjelp når frem, ifølge sjefen, David Beasley.

Over til noe hyggelig, – ja dagens største nyhet ifølge oss: I natt ble Filter Nyheters aller første papirmagasin sendt til trykkeriet. Vi er fryktelig krye og gleder oss til å få det i nevene. Har du også lyst på et slikt? Det er ikke for seint!


Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.