• Delstaten Missouri saksøker Kina i et sivilt søksmål, for en amerikansk domstol. Anklagen er at Kina har villedet og bedratt ved å lyve for verden og slått ned på varslere.

 

  • Karantene i Kenya er så visst ikke det samme som i Norge: Kenyas president Uhuru Kenyatta gikk ut og sa han vil arrestere et titalls mennesker som ble filmet mens de rømte fra obligatorisk karantene i hovedstaden, Nairobi. Rømlingene klatret over en kantmur på et av karantenesentrene da det begynte å regne, og vakter på stedet søkte ly. Ifølge president Kenyatta vet regjeringen identiteten til alle de som rømte.

 

  • Svenskene er visst mest «lugne» på utsiden: Toalettpapirsalget i Sverige steg 71 prosent i mars. Salg av vaskemidler, ris og hermetikk økte også stort, viser statistikk fra den svenske dagligvarebransjen.

 

  • I Amasonas-jungelen i Brasil øker tallet på smittede og dødsofre for koronaepidemien voldsomt. I Manaus har byens myndigheter måttet ta i bruk massegraver for å få begravet de døde. Koronaviruset er en direkte, eksistensiell trussel for mange av verdens urfolk.

 

  • En av Storbritannias metro-selskap, Transport for London (TfL) vil gå tom for penger innen utgangen av måneden med mindre regjeringen trer inn, ifølge ordfører i London, Sadiq Khan. TfL driver den britiske hovedstadens offentlige transportsystemer, inkludert London Underground. Selskapet opplever et dramatisk fall i passasjerene på grunn av pandemien. Selskapet er i diskusjoner med regjeringen om et tilskudd.

 

  • Langt verre: Verdens matvareprogram sier at pandemien kan forårsake hungersnød av «bibelske proporsjoner». Bland det sammen med konfliktfylte områder, klimaendringer og andre naturfenomener, og 300 000 mennesker kan sulte i hjel hver eneste dag i løpet av en tre måneders periode, ifølge FN-organisasjonen, som i dag yter hjelp til 100 000. Prioritet nummer én er våpenhvile i konfliktfylte områder, slik at hjelp når frem, ifølge sjefen, David Beasley.

Over til noe hyggelig, – ja dagens største nyhet ifølge oss: I natt ble Filter Nyheters aller første papirmagasin sendt til trykkeriet. Vi er fryktelig krye og gleder oss til å få det i nevene. Har du også lyst på et slikt? Det er ikke for seint!


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.