• Alle Tysklands stater vil gjøre munnbind obligatoriske for å bekjempe virusspredning. Maskebruk vil være obligatorisk på offentlig transport i hele Tyskland, og nesten alle stater vil også gjøre munnbind obligatorisk på handletur. Det siste døgnet har det blitt registrert 2 352 nye koronasmittede i Tyskland, det tredje døgnet på rad med smitteøkning. Landet nærmer seg 150 000 smittede. Dødstallet har passert 5000.

 

  • USA ettergår hundrevis av falske internettdomener som forsøker å utnytte pandemien. FBI har mottatt over 3600 klager på koronasvindel, blant annet falske vaksiner og innsamling til falske veldedighetsorganisasjoner.

 

  • Det er påvist koronasmitte i en flyktningleir i Bekaadalen i Libanon. Den smittede er en palestinsk kvinne fra Syria. Hun er innlagt på et offentlig sykehus i Beirut.

 

  • Australia har oppfordret G20-nasjonene til å få slutt på markeder som selger ville dyr, på grunn av bekymring for at de truer menneskers helse og jordbruk. Australske politikere har gjentatte ganger krevd en internasjonal, uavhengig utredning av koronavirusets opphav og spredning, noe som ikke er populært i Kina. Storbritannia støtter kravet.

Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.