• Alle Tysklands stater vil gjøre munnbind obligatoriske for å bekjempe virusspredning. Maskebruk vil være obligatorisk på offentlig transport i hele Tyskland, og nesten alle stater vil også gjøre munnbind obligatorisk på handletur. Det siste døgnet har det blitt registrert 2 352 nye koronasmittede i Tyskland, det tredje døgnet på rad med smitteøkning. Landet nærmer seg 150 000 smittede. Dødstallet har passert 5000.

 

  • USA ettergår hundrevis av falske internettdomener som forsøker å utnytte pandemien. FBI har mottatt over 3600 klager på koronasvindel, blant annet falske vaksiner og innsamling til falske veldedighetsorganisasjoner.

 

  • Det er påvist koronasmitte i en flyktningleir i Bekaadalen i Libanon. Den smittede er en palestinsk kvinne fra Syria. Hun er innlagt på et offentlig sykehus i Beirut.

 

  • Australia har oppfordret G20-nasjonene til å få slutt på markeder som selger ville dyr, på grunn av bekymring for at de truer menneskers helse og jordbruk. Australske politikere har gjentatte ganger krevd en internasjonal, uavhengig utredning av koronavirusets opphav og spredning, noe som ikke er populært i Kina. Storbritannia støtter kravet.

Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.