• Etter tre valg i Israel hvor ingen av blokkene har klart å danne regjering, bestemte de to politiske rivalene Benjamin Netanyahu og Benny Gantz seg for å danne en regjering sammen, og å bytte på å være statsminister (!). Avtalen inkluderer vetorett for Netanyahu om utnevnelse av ny statsadvokat, et embete som er viktig med tanke på korrupsjonsrettsaken mot Netanyahu. Begrunnelsen for det uortodokse valget er koronakrisen.

 

  • Korona-epidemien ser ut til å stabilisere seg så smått i Storbritannia, men landet vil trolig ikke følge sine naboer på kontinentet i å åpne opp samfunnet med det første. En talsperson for statsminister Boris Johnson bekreftet onsdag at med sykdommen tilsynelatende under kontroll, er det neste oppdraget å unngå en andre bølge som kan sprenge det nasjonale helsevesenet. Finansminister under Theresa May, Philip Hammond, har imidlertid tatt til orde for at britene bør åpne økonomien.

 

  • Singapore har nå det høyeste antallet korona-tilfeller i Sørøst-Asia, en enorm økning fra bare 200 infeksjoner 15. mars, da utbruddet syntes å være nesten under kontroll, til 8000 nå. Omlag 3000 tilfeller er rapportert i løpet av de siste tre dagene. En viktig spredningsfaktor har vært boforholdene til bystatens mange tusen gjestearbeidere: De sover på trange sovesaler med felles fasiliteter.

 

  • Helsepersonell i Colorado og Pennsylvania, USA, har arrangert motprotester mot høyresiden anti-karantene-demonstrasjoner, som fortsetter å spre seg over hele USA. Epidemiologer advarer nå om at demonstrasjonene kan føre til en økning i smitte. Donald Trump har støttet anti-karantene-demoene, men vil stanse all innvandring til USA under pandemien.

 

 

  • Prisene på amerikansk lettolje ble mandag negative, for første gang i historien – prisene falt så mye at oljeselgere betalte kjøpere for å bli kvitt olje. I dag har den sneket seg over nullstreken igjen. New York Times forklarer kollapsen i denne artikkelen – det er rett og slett ikke nok steder å lagre den mens man venter på at markedet skal ta seg opp igjen.

Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.