21. april – Dette skjedde mens du sov: Sært regjeringssamarbeid i Israel, Storbritannia holder igjen

Etter tre valg i Israel hvor ingen av blokkene har klart å danne regjering, bestemte de to politiske rivalene Benjamin Netanyahu og Benny Gantz seg for å danne en regjering sammen, og å bytte på å være statsminister (!). Avtalen inkluderer vetorett for Netanyahu om utnevnelse av ny statsadvokat, et embete som er viktig med tanke på korrupsjonsrettsaken mot Netanyahu. Begrunnelsen for det uortodokse valget er koronakrisen.   Korona-epidemien ser ut til å stabilisere seg så smått i Storbritannia, men landet vil trolig ikke følge sine naboer på kontinentet i å åpne opp samfunnet med det første. En talsperson for statsminister Boris Johnson bekreftet onsdag at med sykdommen tilsynelatende under kontroll, er det neste oppdraget å […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.