• Etter tre valg i Israel hvor ingen av blokkene har klart å danne regjering, bestemte de to politiske rivalene Benjamin Netanyahu og Benny Gantz seg for å danne en regjering sammen, og å bytte på å være statsminister (!). Avtalen inkluderer vetorett for Netanyahu om utnevnelse av ny statsadvokat, et embete som er viktig med tanke på korrupsjonsrettsaken mot Netanyahu. Begrunnelsen for det uortodokse valget er koronakrisen.

 

  • Korona-epidemien ser ut til å stabilisere seg så smått i Storbritannia, men landet vil trolig ikke følge sine naboer på kontinentet i å åpne opp samfunnet med det første. En talsperson for statsminister Boris Johnson bekreftet onsdag at med sykdommen tilsynelatende under kontroll, er det neste oppdraget å unngå en andre bølge som kan sprenge det nasjonale helsevesenet. Finansminister under Theresa May, Philip Hammond, har imidlertid tatt til orde for at britene bør åpne økonomien.

 

  • Singapore har nå det høyeste antallet korona-tilfeller i Sørøst-Asia, en enorm økning fra bare 200 infeksjoner 15. mars, da utbruddet syntes å være nesten under kontroll, til 8000 nå. Omlag 3000 tilfeller er rapportert i løpet av de siste tre dagene. En viktig spredningsfaktor har vært boforholdene til bystatens mange tusen gjestearbeidere: De sover på trange sovesaler med felles fasiliteter.

 

  • Helsepersonell i Colorado og Pennsylvania, USA, har arrangert motprotester mot høyresiden anti-karantene-demonstrasjoner, som fortsetter å spre seg over hele USA. Epidemiologer advarer nå om at demonstrasjonene kan føre til en økning i smitte. Donald Trump har støttet anti-karantene-demoene, men vil stanse all innvandring til USA under pandemien.

 

 

  • Prisene på amerikansk lettolje ble mandag negative, for første gang i historien – prisene falt så mye at oljeselgere betalte kjøpere for å bli kvitt olje. I dag har den sneket seg over nullstreken igjen. New York Times forklarer kollapsen i denne artikkelen – det er rett og slett ikke nok steder å lagre den mens man venter på at markedet skal ta seg opp igjen.

Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.