• Etter tre valg i Israel hvor ingen av blokkene har klart å danne regjering, bestemte de to politiske rivalene Benjamin Netanyahu og Benny Gantz seg for å danne en regjering sammen, og å bytte på å være statsminister (!). Avtalen inkluderer vetorett for Netanyahu om utnevnelse av ny statsadvokat, et embete som er viktig med tanke på korrupsjonsrettsaken mot Netanyahu. Begrunnelsen for det uortodokse valget er koronakrisen.

 

  • Korona-epidemien ser ut til å stabilisere seg så smått i Storbritannia, men landet vil trolig ikke følge sine naboer på kontinentet i å åpne opp samfunnet med det første. En talsperson for statsminister Boris Johnson bekreftet onsdag at med sykdommen tilsynelatende under kontroll, er det neste oppdraget å unngå en andre bølge som kan sprenge det nasjonale helsevesenet. Finansminister under Theresa May, Philip Hammond, har imidlertid tatt til orde for at britene bør åpne økonomien.

 

  • Singapore har nå det høyeste antallet korona-tilfeller i Sørøst-Asia, en enorm økning fra bare 200 infeksjoner 15. mars, da utbruddet syntes å være nesten under kontroll, til 8000 nå. Omlag 3000 tilfeller er rapportert i løpet av de siste tre dagene. En viktig spredningsfaktor har vært boforholdene til bystatens mange tusen gjestearbeidere: De sover på trange sovesaler med felles fasiliteter.