21-åring knyttes til nazistisk nettchat – pågrepet etter våpenbeslag i Rogaland

En 21 år gammel mann fra Jæren ble tirsdag denne uka pågrepet da politiet gikk til aksjon mot boligen hans. To dager senere jobbet fortsatt politiet, med bistand fra Forsvaret, med å ransake eiendommen.

Foreløpig er mannen siktet for ulovlig besittelse av våpen, noe han nekter straffskyld for. 21-åringen er tidligere dømt for våpenlovbrudd.

Bakteppet for politiaksjonen denne uka er imidlertid at mannen i lengre tid har gitt uttrykk for å sympatisere med nazisme og høyreekstreme bevegelser.

Våpenbilde i høyreekstrem gruppe i september

Filter Nyheter er kjent med at en nettprofil med samme navn som 21-åringen så sent som ved inngangen til forrige måned har vært aktiv i flere høyreekstreme nettfora på plattformen Telegram. Profilen beskrev soning av en fengselsdom som samsvarer med 21-åringens nylige fengselsopphold.

Om kvelden 30. september i år la Telegram-profilen ut et bilde av fem pistoler og en håndgranat sammen med en uniformslue med hakekors og norske matvarer.

«Slik ser et høyre ekstremt kjøleskap ut», het det i meldingen. Senere i utvekslingen ble det poengtert at han ikke hadde våpnene i kjøleskapet til vanlig.

I flere andre meldinger har Telegram-profilen lagt ut bilder av ulike typer nazieffekter som skal være spesialbestilt. Mannen bak pro...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.