Nyhetsbrev 25. november: Eks-statsråd ekskludert fra Frp

God formiddag!

KATASTROFEN I KANALEN: Minst 27 mennesker – deriblant ett barn – er bekreftet døde etter at båten de satt i kantret og sank like ved franske Calais i går. Personene om bord var flyktninger som forsøkte å ta seg over kanalen til Storbritannia. To personer ble reddet opp av vannet og er innlagt på intensiven, samtidig som franske myndigheter har pågrepet fem personer i forbindelse med ulykken.
        Selv om både Emmanuel Macron og Boris Johnson nå har tatt til orde for å intensivere innsatsen mot organiserte menneskesmuglere, har katastrofen i kanalen utviklet seg til et regelrett blame game mellom de to landene. Det har ikke minst kommet til uttrykk i de britiske tabloidene«Why didn't France stop them?» skriver Metro på forsiden, mens The Sun slår fast at Frankrike «gjør ingenting» under tittelen «SHAMEFUL».
        Statsminister Johnson har samtidig beklaget at franskmennene ikke vil samarbeide om politipatruljering ved kanalen, mens borgermester Natacha Bouchart i Calais har slått tilbake: «Jeg mener at Boris Johnson – i halvannet år – har valgt å skylde på Frankrike på kynisk vis», sier hun. Britenes innenriksminister Priti Patel skal i telefonmøte med sin franske motpart torsdag.

FIFA...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.