Vaksinetvang i Østerrike: – Mange er skeptiske til at staten skal bestemme over ens egen kropp

Protester mot koronarestriksjoner i Wien den 6. mars 2021. Nå har regjeringen innført enda strengere tiltak.

Høyrepopulister og tilhengere av alternativ medisin protesterer i hopetall over lockdown og vaksinetvang – sammen med helt vanlige folk. I Østerrike nekter nesten en tredjedel å la seg vaksinere.

– Hele krisen synes jeg er politisk produsert. Regjeringen benyttet pandemien for å markedsføre seg selv. Nå må de ta regningen for alt dette.

Det forteller østerrikske Franz Pötscher (54) som bor på landsbygda i Gutau, en liten by med høyt smittetrykk, helt nord i landet.

Franz Pötscher (Foto: Privat)

Lockdown og vaksinetvang

I starten av pandemien var Østerrike blant landene som så ut til å håndtere krisen best. Først da vaksinen rullet ut, skulle det vise seg at en tredjedel ikke ville ta stikket. Dermed økte smitten i takt med at samfunnet åpnet opp.

Kun 66 prosent av den østerrikske befolkningen er fullvaksinerte, noe som er relativt lavt i vest-europeisk sammenheng. Landets kansler har kalt andelen vaksinerte

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.