ADVARER KONGRESSEN: USAs topp smittevern-rådgiver Anthony Fauci avga vitnemål for senatet i den amerikanske kongressen. Han advarte senatorene om at koronaviruset vil spre seg ytterligere hvis landet åpner opp for tidlig. Fauci sa at hvis ikke føderale retningslinjer for gjenåpning ble fulgt, ville «små økninger» bli utbrudd. Han sa også at det amerikanske dødstallet sannsynligvis er høyere enn det offisielle tallet på 80 000.

Russland, på sin side, letter på stengning-tiltak mens koronakrisen er på topp i landet.

FÅR BESØKE FAMILIEN: EØS-borgere som vil besøke familie i Norge vil ikke lenger bli bortvist. I tillegg åpner myndighetene opp for at familiemedlemmer som ikke tidligere var bosatt her, kan komme til Norge. Forskriftsendringen trer i kraft umiddelbart, skriver VG. Karantenereglene gjelder fortsatt for alle.

IMPORTSMITTE-HELGA: NRK har gått helgen 7.- 8. mars nærmere etter i sømmene, særlig på norske flyplasser. Den viser at tiltakene som ble iverksatt på blant annet Gardermoen og Torp var tilfeldige, varierende og helt avhengig av enkeltpersoners årvåkenhet og initiativ. Informasjon fra helsemyndighetene ble ikke videreformidlet Torp, en privat flyplass som er landets tredje største regnet i utenlandsreiser.