«Downs-test», eggdonasjon og ultralyd: Dette betyr avtalen mellom Frp, Ap og SV

Eggdonasjon, tidlig ultralyd og assistert befruktning - bioteknologiloven ble egentlig endret for to år siden idet Ap, Frp og Venstre slo seg sammen på Stortinget i saken. Et halvt år senere gikk KrF inn i regjeringen og satte en stopper for det meste. Det varte et år, så gikk Frp ut. Nå er det andre boller i ovnen igjen. Denne gang er det Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet som har samlet seg på bioteknologi - mer presist det som har med graviditeter å gjøre -, for å banke gjennom viljen sin før det er for sent. – Vi har dårlig tid. Nå har det åpnet seg et historisk vindu frem til 2021, sier Frps representant i trioen, Åshild Bruun Gundersen, til Filter Nyheter. Hun har utarbeidet lovforslaget sammen med Tuva Moflag (Ap) og Nicholas Wilkinson (SV). [caption id="attachment_4671" align="alignnone" width="1095"] Åshild Bruun-Gundersen[/caption] Med mindre Kjell Ingolf Ropstad og KrF innen 26. mai klarer å lirke noen av Frps eller SVs representanter over på sin side ved å appellere til deres samvittighet - i regjeringen er det selvsagt partipisk -, så går han på et nederlag som for alvor visker vekk hans kronargument for å velge høyresiden i politikken: Gjennomslag for innstramminger på abort og bioteknologi. De tre partiene har sendt et ikke-offentlig utkast til lovendringene på en «mini-høringsrunde» hos ulike fagpersoner på feltet, og de får hjelp av Helse- og omsorgsdepartementet til lovtekniske detaljer. Noe kan derfor endre seg fram til innstillingen legges fram tirsdag 19. mai. Her er detaljene bak overskriftene:

Tidlig ultralyd: Slutt på gammeldags teknologi

Den endringen som har størst betydning for a...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.