Eikrem-saken: NTNU har startet full granskning av anonym Facebook-konto

I februar skrev Filter Nyheter om hvordan førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU over lengre tid har benyttet en anonymisert Facebook-konto til å hisse opp rasistiske nettdebatter og dele innhold fra raseideologiske miljøer.

  • Har du tips i saken? Send melding via Signal til 977 23 052 (Jonas Skybakmoen).
Ledelsen ved NTNU uttalte den gang at de ville igangsette egne undersøkelser for selv å verifisere om opplysningene stemte. Eikrem har karakterisert Facebook-kontoen som en «tulleprofil» eller mulig «humorprofil», samtidig som han har benektet å stå bak. I begynnelsen av mars engasjerte universitetet advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig til å gjennomføre en ekstern granskning av saken. Dette ble ikke kjent før ledelsen ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap opplyste om det på NTNUs interne nettsider fredag i forrige uke. Én av advokatene som nå bistår NTNU, er Marianne Kartum. Hun er ekspert på arbeidsrett. Filter Nyheter vet at advokatfirmaet allerede har vært i kontakt med NTNU-ansatte som sitter med informasjon om den anonymiserte Facebook-kontoen. Filter Nyheter skrev i februar at flere universitetsansatte har kjent til koblingen mellom Eikrem og profilen. Eikrems advokat Torfinn Svanem ønsker ikke å kommentere at et eksternt advokatfirma nå gransker saken (se et tidligere tilsvar fra Svanem/Eikrem nederst i denne artikkelen).

Ledelsen: «Saken er blitt en belastning»

Dekan Marit Reitan ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap sva...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.