«Frikjente» tiggermiljøene i rapport: – Vi spurte ikke direkte om de var kriminelle eller hadde bakmenn

NRK Brennpunkts dokumentar om et kriminelt tiggermiljø i Bergen har fått stor oppmerksomhet det siste døgnet. Dokumentaren viser i hovedsak hvordan dette miljøet er organisert av bakmenn som tjener penger på dopsalg og prostitusjon. For to år siden publiserte imidlertid forskningsstiftelsen Fafo rapporten «Når fattigdom møter rikdom», som konkluderer helt annerledes. Etter intervjuer med 1269 tiggere og gatearbeidere fra Romania i de tre storbyene Oslo, Stockholm og København, konkluderer forskerne med at de ikke finner «noe bevis for at migranters aktivitet i Skandinavia vanligvis er kontrollert av ledere eller bakmenn, utenfor familier og hushold, som profiterer på andres arbeid», samtidig […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.