Utviklingen 18. mars: Ernas nye «koronalov»

Mistet oversikten? Her er noen av de viktigste korona-nyhetene i Norge onsdag 18. mars:

To ferske Filter-artikler:

  • Er det egentlig nødvendig å stenge barnehager og skoler for å dempe smittespredning? Dette er tiltakene Folkehelseinstituttet er usikre på, men som regjeringen innførte likevel.
  • Satte du rødvinen i halsen under NRK Debatten tirsdag kveld? Vi har gjennomgått påstandene fra lege og forsker Gunhild Alvik Nyborg – og funnet flere ting som skurrer.

Virus-situasjonen akkurat nå:

Den nye «koronaloven»:

  • Regjeringen foreslo i dag en ekstraordinær fullmaktslov – allerede døpt «koronaloven» – som vil gjøre det mulig å sette til side vanlige lover og forskrifter for å håndtere koronakrisen i Norge.
  • Loven skal i første omgang gjelde i seks måneder og vil etter alt å dømme bli vedtatt i Stortinget i morgen.
  • Mer detaljert vil regjeringen få mulighet til å iverksette forskrifter hurtig, uten at prosessen forsinkes i Stortinget. Loven kan imidlertid oppheves med støtte fra en tredel av stortingsrepresentantene.
  • Regjeringen ønsker for eksempel å sette arbeidsmiljøloven til side for å gjøre det mulig å flytte offentlig ansatte mellom ulike virksomheter – les mer om

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.