Utslippsgigantene: Equinor er verdens 33. største klimasynder

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) på oljefeltet Johan Sverdrup, i forbindelse med elektrifiseringen av riggen.
20 selskaper i verden har stått for en tredel av alle klimagassutslipp fra energisektoren siden 1965. Det skriver den britiske avisa The Guardian, som kjører en stor serie med artikler om fossil-selskapers bidrag til klimaendringer og deres rolle som bremsekloss i klimapolitikken. Utregningen er gjort av Richard Heede ved Climate Accountability Institute i USA. På listen står selskaper som Chevron, British Petroleum og Conoco Philips: Produsenter av olje, gass og kull. Tallene inkluderer utslipp fra forbruk av varene i tillegg til produksjonen av dem. Equinors klimaregnskap er også satt under lupen. Filter Nyheter har fått det tilsendt av Heede. 33. største utslipper Det norske […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.