To norske statsborgere arrestert for Al Qaida-støtte

ARRESTERTE IS-TILHENGERE: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har i dag arrestert en mann i Oslo og siktet ham for støtte til al-Qaida. Mannen nekter straffskyld. Koordinert gikk bulgarsk politi til pågrepelse av en norsk student i Bulgaria, uten at det er kjent hva vedkommende er siktet for. De to er brødre, radikalisert på nett og omtalt som IS-tilhengere i en tidligere dom mot en annen person, ifølge VGs opplysninger. Begge er norske statsborgere. 


FILTER I GEORGIA: Etter den nye medieloven i Russland har de uavhengige redaksjonene sett seg nødt til å forlate hjemlandet, dersom de vil fortsette å rapportere om krigen i Ukraina. «Jeg kunne ha blitt i Russland, men da kunne jeg ikke være journalist [...] Jeg tenkte på hvordan det ville være å forbli i stillhet, og klarte det ikke», forteller gravejournalist Irina Pankratova når Filter Nyheter møter henne og flere andre journalister i Tbilisi. 

Ingen vet nøyaktig hvor mange russiske journalister som nå befinner seg i Georgias hovedstad, men journalistene som er der anslår et sted mellom 200 og 300. Insider, en opposisjonell avis som opprinnelig driver med undersøkende journalistikk, gikk over til å lage direktesendte nyheter på Youtube etter at både Dozjd (TV Regn) og Ekko Moskva ble blokkert. TV-studioet deres er et lånt loft, der den lille redaksjonen dekker til vinduene med svarte pledd og matter. Les hele reportasjen her. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.