Trosser Putins sensur: Her lager de russisk tv fra et loft i eksil

Marfa Smirnova, tv-anker i Insider. (Foto: Marie Lytomt Norum)
Tbilisi, Georgia: Ett kamera, én lyskaster og én softboks er utstyret som skal til for å lage russiske direktesendinger om krigen i Ukraina. Redaksjonen er på lufta tre kvelder i uka. Fra et loftsrom i et boligfelt i Tbilisi, Georgias hovedstad.  Ni medarbeidere i den uavhengige, opposisjonsavisa Insider er tilstede når Filter Nyheter besøker dem under sendingen fredag 20. mai. Nyhetsanker Marfa Smirnova føner håret og sminker seg i all hast før intervjuet med en ukrainsk mann som klarte å rømme fra Mariupol skal starte. Tobarnsmoren pleide å være anker i Russlands største uavhengige kanal, Dozjd/TV Rain, der hun hadde omtrent […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.