66,9 prosent av danskene sier ja til EUs forsvarssamarbeid

ET STORT FLERTALL (66,9 prosent) sier ja til å avskaffe det såkalte forsvarsforbeholdet i Danmark, og landet slutter seg dermed fullt til EUs forsvars- og sikkerhetspolitikk. Det viser valgdagsmålingene som ble offentliggjort etter at stemmelokalene for folkeavstemningen stengte i går kveld. «Fremragende nyheter», tvitrer den franske presidenten Emmanuel Macron. «Danmark har tatt en historisk avgjørelse for å knytte Europa tettere sammen», sier Tysklands utenriksminister Annelena Baerbock. Det er første gang danskene fjerner et av unntakene de fikk i den såkalte Edinburgh-avtalen i 1993, etter først å ha sagt nei til Maastricht-traktaten året før. Seierherrene – statsminister Mette Frederiksen (S) og Venstre-formann Jakob […]

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.