To drept i skyting ved LHBT-bar i Slovakia: Nynazistisk manifest utpeker homofile og Pride som mål

To menn i 20-åra ble onsdag kveld skutt og drept ved LHBT-baren Tepláreň i Slovakias hovedstad Bratislava. Den antatte gjerningsmannen, en 19 år gammel slovakisk student, ble senere funnet død av politiet. Myndighetene har så langt ikke karakterisert saken som terrorisme, men går langt i å vektlegge hat mot skeive som mulig motiv. – Ingen form for «hvit makt», rasisme eller ekstremisme, inkludert mot LHBT, kan tolereres, skrev statsminister Eduard Heger på Twitter torsdag ettermiddag: https://twitter.com/eduardheger/status/1580515416337547264?s=20&t=zNoy8ClUYjOQpqwANg6pKg  Kort tid etter angrepet ble et jødefiendtlig og rasistisk dokument som framstår som gjerningsmannens begrunnelse for terrorisme delt blant høyreekstremister både i nynazist-kanaler på […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.