6. januar-komiteen stevner Trump

I DET SOM TROLIG VAR DEN siste høringsseansen har 6. januar-komiteen i Kongressen i natt oppsummert sin omfattende argumentasjon for at Donald J. Trumps motstand mot å erkjenne valgnederlaget i 2020 og bidra til en fredelig maktoverdragelse til Joe Biden verken var «normalt, akseptabelt eller lovlig», i komitéleder Liz Cheneys ord. 

TV-seerne i USA fikk dessuten videoklipp av demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, og andre politiske ledere i Kongressen som under stormingen sitter innelåst i sikrede lokaler og simultant arbeider med å skaffe flere politifolk til bygningen og finne en måte å signalisere til omverdenen at USAs myndigheter fortsatt fungerer.

Komiteen har videre vedtatt å stevne Trump for å få hans eget vitnesbyrd om det som skjedde – men gitt at den etter alt å dømme blir oppløst etter mellomvalget i november er det lite trolig at vi noen gang får se ekspresidenten i vitneboksen. Komiteen sender likevel et signal om at han bør holdes ansvarlig for stormingen. Selv har Trump reagert med å kalle komiteen en «laughing stock». New York Times/CNN

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.