Strømhjelpen er på vei – slik blir den + muuulige gode koronanyheter

GODE (!) NYHETER? Fagdirektør Frode Forland i FHI peker på tre potensielt positive utviklingstrekk overfor TV 2 i dag – riktignok med et stort forbehold om at det er for tidlig å si om det er varige trender:

  •  Smittetallene har – for første gang på flere uker – falt to dager på rad. – At smitten går ned nasjonalt og i Oslo er et første positiv signal på at kanskje tiltakene vi har satt inn begynner å virke, sier Forland. 
  • Omikron ser i Norge ikke ut til å spre seg like raskt som først antatt, og – avhengig av effektene av tiltakene – kan det ta 1-2 måneder før varianten tar over og ikke bare et par uker.
  • Stadig flere opplysninger peker i retning av et mildere sykdomsforløp for omikron, og svært lite tilsier at den kan være mer alvorlig enn tidligere varianter.
     

PÅ DEN ANDRE SIDEN… Danmark registrerte 9999 smittetilfeller fra onsdag til torsdag, og statsminister Mette Frederiksen har kalt inn til pressekonferanse om store innstramminger. (I skrivende stund ser ikke tiltakene som er anbefalt fra helsemyndighetene ut til å være mer dramatiske enn de som allerede er gjeldende i Norge).
 


  • Visste du at Filter Nyheter i 2021 sto bak avsløringene av hvordan det nyfascistiske partiet Alliansen rekrutterer ungdom på nettet? At avisa avdekket hvordan Fremskrittspartiet 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.