Stortingspolitiker: — Cruiseskip-eiere bør selv prøve å sitte i en redningsflåte

Jorodd Asphjell (Ap).
Denne helgen ble det norske folk vitne til en nesten-katastrofe til havs: Cruiseskipet Viking Sky fikk motorhavari i uværet lørdag og drev mot land ved grunnene i Hustadvika mellom Molde og Kristiansund med 1373 personer om bord, 915 av dem gjester. Fem helikoptre var i aksjon for å evakuere passasjerene - redningsbåter klarte ikke å legge seg inntil det enorme skipet i de høye bølgene. Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) er blant dem som i etterkant har stilt spørsmål ved sikkerheten rundt cruiseturismen i andre norske havområder: Hva vil for eksempel skje dersom vi får en Viking Sky-situasjon - med flere tusen […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.