FIKK ÉN UKE: Frp-politikeren Adrian Ness Løvsjø (28), som er ordførerkandidat og gruppeleder i Porsgrunn, vara til Stortinget - og svært nylig ble ansatt som politisk rådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe (han startet mandag i forrige uke) - har nå sagt opp rådgiverjobben og søkt permisjon fra alle verv etter at det i går ble kjent at han er anmeldt av sin tidligere arbeidsgiver Kiwi.

I en pressemelding mandag kveld skriver Ness Løvsjø at han ble oppsagt fra Kiwi i januar på grunn av et underslag på 30 000 kroner (overfor Porsgrunn Dagblad, som på lørdag hadde førstesideoppslag om 28-åringens nye rådgiverjobb, har han tidligere sagt at han sluttet fordi han trengte «nye utfordringer og forandring»).

Pengene skal være tilbakebetalt til Kiwi, ifølge Ness Løvsjø, som i går også beklaget på Facebook. Saken er under behandling av politiet i Grenland (SISTE: En annen stortingsvara for Frp, Ingelinn Lossius-Skeie, er suspendert fra Agder Frps fylkesstyre i ni måneder, melder VG. Dette har for ordens skyld ikke noe med Løvsjø-saken å gjøre).

ANGRIPER HVERANDRE: Den israelske hæren (IDF) gjennomførte i går flere luftangrep mot Gazastripen - og kamphandlingene fortsatte med ytterligere 15 angrep tirsdag morgen. Det er så langt meldt om syv skadde. Bombemålene var blant annet kontorene til Hamas’ politiske leder, Ismail Haniya. Den islamistiske gruppen, som er karakterisert som en terrororganisasjon av blant annet EU, har kontrollert Gazastripen siden valget i 2006.