Statsministeren med 9 nye opplysninger i Sandberg-saken – se oversikten

Fra Sandbergs Facebook-side lørdag 11. august.

I et skriftlig svar fra statsminister Erna Solberg sendt stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) fredag ettermiddag, er det en rekke nye eller utvidede opplysninger om hendelsesforløpet i saken om Per Sandbergs forhold til Bahareh Letnes og Iran-reisen:

  • Statsministerens kontor (SMK) ble allerede 8. juni varslet om at Sandberg hadde brukt tjenestetelefon i Kina, men slo seg til ro med beskjed fra Nærings- og fiskeridepartementet om at politisk ledelse hadde hatt med seg lånetelefon på de aktuelle reisene. (Det viste seg senere at fiskeriministeren hadde tatt med seg tjenestetelefonen også - se nedenfor).
  • Erna Solberg bekrefter at den første påstanden hun fikk vite om Sandbergs nye kjæreste 8. juni – etter alt å dømme fra statsrådens fraseparerte ektefelle Line Miriam Sandberg – var at det det dreide seg om en kvinne ved den iranske ambassaden. (Noe som var feil ifølge de åpne kildene som ble sjekket).
  • Statsministerens kontor hadde 15. juni et møte med Politiet sikkerhetstjeneste (PST) «for å gjøre nærmere vurderinger»– tre dager  før Sandberg den 18. juni selv fortalte om forholdet til Letnes. I dagene som fulgte ga PST flere ganger tilbakemeldinger til SMK som ifølge Solberg ikke i seg selv var grunn til at Sandberg skulle miste tilliten hennes.
  • Samme dag som Statsministerens kontor «fikk beskjed om at Per Sandberg befant seg i Iran», 24. juli, tok SMK kontakt med ham for å si at gjeldende rutiner ikke var fulgt.
  • Statsministeren visste ikke om Sandbergs deltagelse som statsråd på Irans nasjonaldag før m...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.