Krisetall for Socialdemokraterna + Trumps advokat kan ha blitt nøkkelvitne

KOLLAPS MED FEM FÆRRE NULLER: Brasil sender soldater og ytterligere politistyrker til grensa mot Venezuela etter at gjenger av lokale menn med slagvåpen og steiner satte fyr på telt og eiendeler i en leir med venezuelanske migranter i byen Pacaraima i helga. På venezuelansk side skal brasilianske biler ha blitt angrepet som svar. I Ecuador krysser desperate venezuelanere grensa på tross av nye passregler som er ment å stagge migrantstrømmen via Colombia. Venezuela har den høyeste inflasjonen i verden (se bildene av seddelbunkene som i helga krevdes for å kjøpe en dorull eller en neve gulrøtter), og mange flykter sørover fra den stadig verre økonomiske, politiske og humanitære krisen. Nå har president Nicolas Maduro lansert en ny bolivar-valuta –  der det er strøket fem (!) nuller i beløpene, uten at noen tror at det hindrer den onde spiralen. Jeg skal ikke engang late som jeg forstår effekten av den parallelle økningen på 3000 prosent i minstelønna (som da tilsvarer rundt 30 dollar i måneden i svartebørskurs) eller Maduros utsagn om at lønn, prissetting og pensjon skal knyttes til kryptovalutaen «petro».  Opposisjonen slakter tiltakene som skuebrød, og det er ventet demonstrasjoner og streiker imorra. Det er sosialistregimets mangeårige vanstyre i kombinasjon med fall i oljeprisene og korrupsjon som ligger bak krisen. «SOSSERNA» PÅ SNØRRA: Det er lite som tyder på at Socialdemokraterna – som får under 25 prosent på meningsmålingene og ligger an til sitt verste valg noensinne – er i stand til å snu skuta de siste tre ukene med valgkamp i Sverige.  Expressen har fått utført en analyse av byrået Demoskop som v...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.