Spiontiltalen mot Assange: USA kan kriminalisere gravejournalistikk

Assange fotografert i 2013. Foto: Cancillería del Ecuador (CC BY-SA 2.0)
USAs justisdepartement har tiltalt Julian Assange for 17 tilfeller av brudd på amerikansk spionasjelov (Act of Espionage). USA mener den 47 år gamle australske hackeren brøt loven da han bisto den daværende US Army-soldaten Chelsea Manning med å stjele store mengder hemmeligstemplede militærlogger i 2010. Assange er tidligere begjært utlevert til USA i forbindelse med den samme saken, men da bare siktet for å ha bidratt til datainnbrudd, noe som er mindre alvorlig. Hold an. Hvem er Julian Assange igjen? Frontfigur for varsler-verktøyet Wikileaks, og hyllet for sin kamp for mest mulig åpenhet rundt vestlige lands krigføring i Irak og Afghanistan. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.