Klimastreikerne om bompengeopprøret: — Her i byen handler det bare om vilje

10 000 skoleelever streiker igjen over hele landet mot dvask klimapolitikk. Hundrevis av paraplyer fylte plassen foran Stortinget i striregnet fredag. Statsminister Erna Solberg (H) kom ut for å tale til streikerne, som blant annet krever at Norge erklærer «klimakrise» for å få opp dampen på tiltakene. «Verden står overfor en klimakrise. Det er ikke noe vi trenger å vedta. Vi vet det» og «Dere har arvet et problem som er skapt av oss voksne. Men det er mulig å håndtere» var noe av det statsministeren sa, før hun skrøt av regjeringens tiltak hittil. Vi valgte å spørre ungdommene om en annen krise regjeringen forsøker å «håndtere» for tiden: Bompengeopprøret. — Demokratiet funker ikke for alt, for noen er idioter, sier Eylir Nikolaisen (15) når vi spør han hva han tenker om bompengeopprøret. Han utdyper med å vise til USA, hvor president Donald Trump i valgkampen blant annet lovet en ny vår for kullindustrien i landet: — Grunnen til at Trump ble valgt er at han forenkler alt, og det fungerer. Jeg tror han gjør det med vilje, han er ikke gæren som noen folk tror. Folk er for egoistiske og ignorante til å tenke på hvordan fremtiden blir, mener Nikolaisen. Han har lekt med tanken på teknokrati, men får det ikke helt til å svinge likevel. Nå er han altså på Eidsvolls plass med skolevenner fra Nesodden.

Sykler fra bommen til jobb

Klassekamerat Emanuel Staff (15) kan fortelle at faren hans har begynt å parkere bilen rett før bommen. De siste tre kilometerene med oppoverbakke inn til jobb sykler han for å slippe å betale bompenger. — Hva synes du om det? — Jeg synes det er nice! Bra for han. Da får han trent. Foreldrene mine har greid å løse det, sier han. [caption id="attachment_6821" align="alignnone" width="1100"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.