Nyhetsbrev fredag 24. mai: Statsminister Boris Johnson? + Anti-bompenge-general ut mot Frp

DÅRLIGE ODDS: Theresa May tok til til tårene da hun foran Downing Street 10 klokka 11 i dag kunngjorde sin avgang som partileder og statsminister som følge av å ha mislyktes med Brexit. Hun måtte til slutt bøye av for presset fra egne rekker, går av som partileder 7. juni og blir værende som statsminister til toryene har utnevnt ny leder, trolig i juli. Men hvem blir etterfølgeren? «Det ser ut som partiet er i ferd med å gamble igjen, på Boris Johnson», skriver The Economist, med henvisning til De konservatives historiske suksess med å gå for kontroversielle jokere som Margaret Thatcher og Winston Churchill. «The problem with this is that winning streaks eventually fail, and charismatic mavericks can produce disasters as well as triumphs», skriver magasinet, som gir en kraftig advarsel til dem som tror Johnson er vitamininnsprøytingen partiet trenger: «(...) the price of getting things wrong would be extraordinarily steep. A no-deal Brexit, the break-up of the UK, a Marxist in Downing Street—it is a long time indeed since the stakes have been so high and the chances of getting it right so low». (Marxisten er Labour-leder Jeremy Corbyn, som står for tur om høyresida splittes opp). DAGENS MÅ-LESE: Vår reporter Tora Lind Berg har vært i Bergen og grillet lederen av protestparti-sensasjonen FNB, Trym Aafløy, om de vanskelige regnestykkene i programmet til anti-bompenge-partiet. — Jeg tror ikke vi er de som har dårligst greie på økonomi av de politiske partiene, sier han. Aafløy sammenlign...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.