SIAN-leder Lars Thorsen dømt til 21 dager fengsel for vold: «Åpenbart ut over det forsvarlige»

Lars Thorsen, lederen av den muslimfiendtlige og høyreradikale organisasjonen SIAN, er i Oslo tingrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel etter å ha brukt såkalt forsvarsspray mot to personer i forbindelse med koranbrenninger på Tøyen og på Mortensrud i Oslo 4. mars i år.

Tingretten beskriver voldsbruken som «relativt beskjeden» men er klar på at betinget fengsel ikke ville vært nok: «(...) det er tale om en voldsforbrytelse i det nedre sjikt
av straffeloven § 271, dog slik at forholdet er for alvorlig til en straff i frihet».

Thorsen mente det var snakk om nødverge, men ble ikke trodd på at det var noe med disse to konkrete situasjonene som tilsa at han så på dem som avverging av fysiske angrep.

I tillegg til de to forsvarsspray-episodene er Thorsen dømt for skadeverk, fordi han brukte skruer som skadet kledningen da SIAN i mai i fjor hang opp et banner på en bygning tilknyttet Islam Net i Oslo.

Thorsen vurderer nå å anke dommen. (Se uttalelse fra advokat Elden nederst i artikkelen).

– Trodde han hadde planer om å brenne ned moskeen

I en av sakene Thorsen nå er dømt for, forklarte den fornærmede i retten at han ikke hadde hørt om verken Lars Thorsen eller SIAN før hendelsen 4. mars.

Da han så en mann ved en bil i ferd med å sette fyr på en koran utenfor moskeen i Åkebergveien på Tøyen like før fredagsbønnen, fryktet han det var snakk om terror:

– Jeg trodde han hadde planer om å brenne ned moskeen, forklarte moskégjengeren i retten, om hvorfor...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.