SIAN-leder Lars Thorsen dømt til 21 dager fengsel for vold: «Åpenbart ut over det forsvarlige»

Lars Thorsen, lederen av den muslimfiendtlige og høyreradikale organisasjonen SIAN, er i Oslo tingrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel etter å ha brukt såkalt forsvarsspray mot to personer i forbindelse med koranbrenninger på Tøyen og på Mortensrud i Oslo 4. mars i år. Tingretten beskriver voldsbruken som «relativt beskjeden» men er klar på at betinget fengsel ikke ville vært nok: «(...) det er tale om en voldsforbrytelse i det nedre sjiktav straffeloven § 271, dog slik at forholdet er for alvorlig til en straff i frihet». Thorsen mente det var snakk om nødverge, men ble ikke trodd på at […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.