Iransk klatrer droppet hijab – nå får ikke vennene tak i henne

KLATRET UTEN HIJAB, GIKK OFFLINE: Det er bekymring for sikkerheten til den iranske konkurranseklatreren Elnaz Rekabi etter hun søndag stilte uten tildekket hår i en mesterskap i Seoul, og i etterkant ikke har vært å få tak i for sine venner. BBCs persiske kringkastingsservice skal ha «velinformerte kilder» på at Rekabis pass og mobiltelefon er konfiskert, og en regjeringskritisk iransk nettside skal ha rapportert at klatreren ble ført til den iranske ambassaden etter turneringen og i dag er flydd tilbake til Tehran, en dag før planlagt, for å komme demonstranter i Iran i forkjøpet. Klatreren har tidligere snakket til vestlige medier om at det gir henne et handikap å konkurrere med skaut.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.