Uvanlig åpenhjertig russisk general forteller om trøbbel ved fronten

RUSSLANDS NYE HÆRSJEF I Ukraina sier situasjonen i Kherson er «vanskelig» og varsler at sivilister skal evakueres fra byen og bosettes i Russland. General Sergej Surovikin spesifiserte ikke om evakueringen er motivert av muligheten for en russisk tilbaketrekning eller tvert imot nye russiske luftangrep, da han ga sitt første tv-intervju etter å ha fått jobben. Men også borgermesteren og guvernøren Russland har satt inn i henholdsvis byen og regionen har i klare ordelag varslet evakuering og nye ukrainske angrep. En ukrainsk nyhets-blackout i Kherson synes å tyde på at en ny offensiv er på gang, etter at ukraniske styrker sakte, men sikkert har avansert sørover de siste ukene. The Guardian/BBC News

IRANSKE MILITÆR-RÅDGIVERE fra Revolusjonsgarden har vært på Krym-halvøya for å bistå russerne med bruken av iransk-produserte bombedroner. Det er et nytt tegn på det tette samarbeidet mellom de to isolerte og autoritære regimene.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.