SIAN-aktivist dømt til fengsel etter spraying av sikkerhetsvakt

SIAN-aktivisten Marius Fugelseth Rasmussen er i Oslo tingrett mandag dømt til 120 dager ubetinget fengsel for grov kroppskrenkelse. Om dommen blir stående må han også betale 25 000 kroner i oppreisning til en av de fornærmede i saken.

Rasmussen var tiltalt for vold under to ulike markeringer i regi av den muslimfiendtlige og høyreradikale organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge.

Aktivisten brukte såkalt forsvarsspray i ansiktet på to personer, og tingretten slår fast at han skal straffes for begge hendelsene.

Sikkerhetsvakt fikk øyeskade

Den ene situasjonen oppsto da SIAN dukket opp ved Rådhuset i Oslo for å brenne koraner 19. desember i fjor.

Da to sikkerhetsvakter fra Rådhuset kom og ville slukke flammene, stilte Rasmussen seg opp i kroppen på en av vaktene før han, etter å ha fått en dytt, snudde seg raskt med en sprayboks han holdt klar i hånda og sprutet innholdet i ansiktet fra kloss hold.

Fornærmede var fast ansatt som sikkerhetsbetjent i Oslo kommune, og SIAN-aktivisten ble derfor dømt også etter paragrafen som handler om vold og trusler mot «offentlig tjenesteperson». Forsvareren hans nådde ikke fram med at vakten gikk utenfor sin kompetanse og at det derfor ikke var snakk om en såkalt tjenestehandling.

«At bålene ble tent utenfor pullertene, er etter rettens syn ikke avgjørende, idet
[fornærmedes] ansvarsområde omfatter alle forhold som kan kobles direkte til Rådhuset og borggården», heter det i dommen.

Ifølge tingretten ville ikke voldsbruken kunne passere som nødverge se...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.