Nato-motstander i kraftig fremgang i fransk parlamentsvalg

VENSTREPOPULIST STORMER FRAM: Populisten og Nato-motstanderen Jean-Luc Mélenchon og hans koalisjon av mindre partier på venstresiden (blant annet kommunistene, sosialistene og de grønne) er foreløpig den store vinneren etter gårsdagens første runde i parlamentsvalget i Frankrike. Mélenchons såkalte NUPES-allianse er en hårsbredd fra å få flest stemmer, med 25,66 prosent mot president Emmanuel Macrons Ensemble-koalisjons 25,75. Selv om valgsystemet favoriserer partiene i sentrum når fordelingen av seter avgjøres i siste runde førstkommende helg, er det trolig at Macrons solide flertall vil reduseres ganske kraftig, og dermed også svekke presidentens evne til å gjennomføre sine lovede reformer om blant annet skolesystem […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.