Reimer og belter i helsevesenet, politi- «humor» på Twitter og farvel til Sarkozy

 

  Politiet på Gjøvik får det glatte lag i sosiale medier i dag etter å ha utvist forbløffende dårlig timing på sitt ordspillgjøgleri. Ellers: Etter å ha kjempet mot hemmelighold siden april har VG fått innsyn i fjorårets tvangsprotokoller fra 20 norske helseforetak og institusjoner. Protokollene dokumenterer 640 ulovlige eller problematiske eksempler på at pasienter bindes fast med belter eller reimer på norske sykehus, og 220 eksempler på at sykehusene har unnlatt å loggføre hvor lenge og/eller hvorfor pasientene ble utsatt for dette alvorlige tvangsmiddelet. Klinikksjefer avisa har snakket med sier den manglende loggføringa skyldes svakheter ved papirskjemaene som brukes, og at det finnes mer informasjon i journalene. Klinikksjefene viser også til at det er mange grensetilfeller der det er vanskelig å avgjøre om en situasjon faller innenfor kriteriene loven setter for tvangstiltak. Seks institusjoner - deriblant Oslo universitetssykehus og Akershus universitetssykehus - har fortsatt ikke utlevert materialet. En av mennene som er siktet for besittelse av bilder som seksualiserer barn i den såkalte «Dark room»-saken har jobbet fast i en barnehage siden januar, og også vært vikar i ti andre barnehager, skriver Bergens Tidende. Søndag infomerte Bergen-politiet på en pressekonferanse at de har rullet opp et stort pedofili-nettverk ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.