Hvis denne saken gjør deg sint og bekrefter det du tror du vet, deler du den kanskje. Men er det sant?

Titusener av falske stemmesedler funnet i forseglede valgurner på et lager i Ohio. Trump-motdemonstrant står fram: Fikk 3500 dollar av Clinton-kampanjen for å vifte med plakat. FBI-etterforsker som jobbet med Hillary Clintons e-postsak tok sitt eget liv. Kampanjesjef John Podesta avslørt som hobbyutøver av heksekunst. Fire overskrifter på saker som er spredd av mange på sosiale medier de siste månedene - alle med en ting felles: De mangler rot i virkeligheten og tilhører det Barack Obama har kalt «den store støvskyen av nonsens» – oppdiktet, men nyhetsliknende stoff som er skreddersydd for å treffe deleimpulsen til brukerne av sosiale medier og publiseres av nettsteder nedlesset med annonser. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.