Qatar-sjefer planla PR-tiltak mot norske kritikere: «Norges fotballforbund er alltid under press fra Josimar-folka»

«Folkens, vi trenger positive historier mer enn noe annet», skrev VM-sjef Hassan Al Thawadi i VM-komiteens «krisekommunikasjon»-chat den 30. juli 2018. 

Etter at Qatar ble tildelt VM har komiteen måttet svare på løpende kritikk for anklager om korrupsjon, elendige arbeidsvilkår og tusenvis av uoppklarte dødsfall blant landets migrantarbeidere.

WhatsApp-gruppa «Crisis Comms» er en intern chat der VM-sjefer og kommunikasjonsrådgivere har jobbet med å motvirke negativ omtale av Qatar.

I den nevnte chatten fra 2018 foreslo Hassan Al Thawadi, generalsekretær i «Supreme Committee for Delivery & Legacy» (SC-komiteen), at de heller måtte fokusere på mer positive temaer. Han trakk fram frivillige initiativer, arbeidernes velferd og miljø.

Filter Nyheter har lagt fram en utskrift av hele chatloggen for SC-komiteen, og de bestrider ikke dens autentisitet.

– Det er viktig for SC å fremme positive historier for å sikre at all den gode jobben gjort av våre ansatte fra mer enn 800 nasjonaliteter og bakgrunner blir anerkjent, skriver en talsperson fra SC-komiteen i en e-post til Filter Nyheter.

«Alltid under press fra Josima...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.