Demokratene tar flere utsatte «værhanedistrikter»


SEKS TIMER ETTER AT de første valglokalene stengte på USAs østkyst, er det klart at Det republikanske partiet må skrinlegge sine mest optimistiske forventninger om at en rød bølge skulle skylle over noen av landets mer liberale områder. Flere såkalte værhanedistrikter (som regnes som indikasjoner på overordnede trender) har gått i Det demokratiske partiets favør, idet kandidater som Abigail Spanberger i Virginia og Seth Magaziner i Rhode Island har sikret seg konkurranseutsatte seter i Representantenes hus.

Det er fremdeles åpent hvor flertallet såvel der som i Senatet vipper. De siste valglokalene på vestkysten stenger først klokka 7 norsk tid, og det kan ta flere dager å få fin-telt jevne distrikter. Men flere enn 75 såkalt valgfornektere – kandidater som har stilt seg bak løgnen om at Joe Biden jukset seg til presidentvervet i 2020 – har så langt vunnet forskjellige verv.

I Florida er den overveldende seiersmarginen til republikaner Ron DeSantis et vitnesbyrd om vippestatens konservative dreining, og styrker guvernørens eventuelle kandidatur mot Donald Trump i kampen om å bli partiets presidentkandidat i 2024. AP News/Washington Post/New York Times


ITALIAS ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.