PST: Høyreekstreme vil fokusere mer på Ap-politikere i 2022

En av Ap-leder Jonas Gahr Støres livvakter under seierstalen etter valget i 2021.
«Høyreekstremister anklager myndigheter og politikere for landssvik. Arbeiderpartiet har historisk blitt holdt særskilt ansvarlig for dette. Vi forventer at sentrale politikere fra Arbeiderpartiet vil få en mer fremtredende plass i det høyreekstreme fiendebildet nå som det er det største partiet i regjeringen». Det skriver Politiets sikkerhetstjeneste i den nasjonale trusselvurderingen for 2022 som ble offentliggjort fredag ettermiddag. Ap særlig utsatt «Konspirasjonsteorier, særlig om Arbeiderpartiet, har sirkulert blant norske høyreekstremister i mange år», skriver PST, og påpeker at ekstremistene blant annet beskylder politikerne for å legge til rette for «hvitt folkemord», en sentral forestilling i miljøene. Hovedvurderingen fra sikkerhetstjenesten er at […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.