Én av fem tidligere vinter-OL-byer er nå usikre vinterdestinasjoner

«You could not have winter sports now without man-made snow»
- Michael Meyer, Asia-direktør i selskapet som er ansvarlig for snøproduksjonen i Beijing

VINTERLEKENE I BEIJING er de første som avholdes utelukkende på kunstsnø, og tall viser at stadig færre steder har forhold som tillater et vinter-OL på natursnø. Er klimaendringer i ferd med å ta knekken på vintersporten? Dagens nyhetsbrev skal handle om snø og is, men først:

UKAS RUNDE

  • Fører klimaendringer til klimaendringer? «Det kan se sånn ut», skriver Johan Rockström på Twitter etter at vitenskapsfolk flagger bekymring for «farlig rask» økning av atmosfærisk metan. Ifølge nye tall fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), bikket metankonsentrasjonen over 1.900 ppm for første gang i fjor.
  • Norges opptrapping av olje- og gasslisenser er inkompatibel med klimalederskap, skriver Oil Change International. De påpeker at Norge har utstedt like mange lisenser i perioden 2012 – 2022 som i perioden 1965 – 2012, og advarer mot Wisting-feltet til Equinor som vil bli verdens nordligste oljefelt.
  • Dyreparken i Kristiansand vil ikke forbindes med oppdrettsnæringen og dropper planlagt laksesenter, skriver NRK. Laksesenteret skulle være et samarbeide med Eide fjordbruk, men har fått en rekke negative reaksjoner. «Vi har kun gode erfaringer med Eide fjordbruk, men hvis dette tar fokuset b...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.