Kina, Kina, Kina: Norges spionjegere slår alarm midt i Beijing-OL

Da Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fredag ettermiddag offentliggjorde sin nasjonale trusselvurdering for 2022, var det særlig én nasjon som pekte seg ut i kapittelet om etterretningstjenester som opererer på norsk jord. I den korte PST-rapporten er Kina nevnt hele tolv ganger – dobbelt så mange ganger som Russland. – Når det gjelder kinesisk etterretningsaktivitet har vi over tid erfart en stadig vanskeligere situasjon, sier PST-sjef Hans Sverre Sjøvold. Sikkerhetstjenesten beskriver blant annet hvordan «normaliseringen» av forholdet til Kina etter konflikten om Nobels fredspris også betyr at politikere i Norge oftere utsettes for kinesisk spionasje. Xi Jinpings regime er samtidig viet et […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.