Politiet grep inn mot grisehode-markering ved moskéen i Kongsberg – SIAN-aktivister bortvist

Skjermdump fra SIAN-leder Lars Thorsens Facebook-side.

Massedrapet i Kongsberg – der fem personer ble drept, tre skadd og flere skutt mot onsdag – har rystet Norge denne uka. Tidlig ble det kjent at den siktede Espen Andersen Bråthen (37) har erklært seg som konvertitt til islam og i 2017 la ut minst én video på Youtube der han omtalte seg selv som muslim, samtidig som han kom med en «advarsel». 37-åringen er nå overført til en lukket helseinstitusjon i påvente av full judisiell observasjon, der to sakkyndige skal vurdere om han var tilregnelig eller ikke på gjerningstidspunktet. Politiinspektør Per Thomas Omholt uttalte i en pressekonferanse fredag ettermiddag at politiet nå etterforsker saken bredt. Når det gjelder den siktedes motiver for handlingene – som han har erkjent i avhør – sa Omholt at politiets hypotese om sykdom som bakenforliggende årsak er blitt styrket de siste dagene.

Kom med grisehode – ble bortvist

Bare en drøy halvtime før Omholt møtte pressen, fikk Sør-Øst politidistrikt melding om en markering i regi av den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) utenfor moskéen i Kongsberg. Politiet mottok meldingen klokken 13.50, ifølge operasjonsleder André Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt. Totalt fire personer – der to er bekreftet av politiet å tilhøre SIAN – hadde møtt opp med megafon og et banner. Politiet bortviste dem fra stedet. Da aksjonistene forlot området, lå det igjen et grisehode og en koran, opplyser politiet til Filter Nyheter. – Dette ble fjernet av politiet. De er bortvist fram til midnatt, sier operasjonsleder.

Omtaler muslimer som «okkupanter»

SIAN er en organisasjon som mener norske muslimer skal fengsles og deporteres på grunn av deres religion, og som konsekvent bruker en borgerkrigsretorikk der muslimer er «uintegrerbare barbarer» og «okkupanter» i ledtog med politikere, politiet og dommere i Norge, som alle betegnes som «kulturmarxister»....

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.