Nyhetsbrev 15. oktober: Kom seg unna politiet på butikken – varetektsfengslet i dag

God ettermiddag!

TIL HELSE: Den siktede 37-åringen etter massedrapene i Kongsberg onsdag, ble fredag overført til helsevesenet– Det er på bakgrunn av en vurdering av hans helsesituasjon som gjør at det er den beste løsningen, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til NRK. Han blir nå underlagt en fullstendig judisiell observasjon for å kartlegge psykisk helsetilstand. Buskerud tingrett har bestemt at 37-åringen skal varetektsfengsles i fire uker med medie-, brev- og besøksforbud. Han må sitte de første to ukene i isolasjon.

KOM SEG UNNA: Det kommer stadig flere detaljer om hva som skjedde i tidsrommet fra politiet først fikk kontakt med den siktede 37-åringen på en Coop-butikk i Kongsberg onsdag klokken 18.18 og frem til han ble pågrepet klokken 18.47.
        Klokken 18.17 ble det sendt ut melding om at dette var en PLIVO-hendelse (pågående livstruende vold, der politiet skal aksjonere umiddelbart) – og det var besluttet bevæpning. Da en bevæpnet patrulje ett minutt senere observerer siktede på butikken, har de ikke på seg verneutstyr (som ligger tilgjengelig i patruljebilen). De blir beskutt av siktede to ganger og må trekke seg unna. Ytterligere én tjenesteperson – med verneutstyr – kommer til, men da kommer 37-åringen seg unna.
        Politimester Ole Brederud Sæverud i Sør-Øst politidistrikt sier at det ble foretatt en «taktisk vurdering» om den første patruljen skulle bruke tid på å ikle seg vest og hjelm eller gå direkte til aksjon. «Den første patruljen gikk rett inn og to...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.