Håkonsen om «pampene» bak sportsvasking: – Det er den samme faenskapen i Norge

Montasje: Snowboard, foto: Acarpentier (CC) / Oslo rådhus, foto: Jorge Láscar / Terje Håkonsen og Henning Andersen, foto: privat.

Terje Håkonsen revolusjonerte snowboardsporten og har ofte brukt posisjonen sin til å gyve løs på IOC og andre maktpersoner i toppidretten. Han og X Games-makker Henning Andersen fikk frie tøyler av Filter Nyheter til et høyst subjektivt blikk på pamper og sportsvasking. Vi er usikre på om vi angrer...


Incoming på sms fra Filter Nyheter: Vil du og Terje skrive en lengre tekst om det strukturelle i toppidretten som gjør at de ender opp som redskaper for despoter – er det nødt til å gå så galt hver gang? Gå gjerne essayistisk til verks – den ultimate ranten fra Håkonsen.

Wow! Her er det noen som har tenkt. Jeg får umiddelbar tenning og ringer Terje. Som ikke deler min begeistring.

– Det er begrenset hvor mange ganger jeg kan mene noe om dette. Jeg er jo ingen ekspert, sier han. 

Som jeg meddeler videre til skuffede folk i Filter. Terje er den utøveren i Norge som har tydeligst posisjon mot sportsvasking og for menneskerettigheter. Da må Filter selvsagt ha med Terje i sitt magasin.

– Ikke et intervju engang? De må jo spørre.

– Nei, han hørtes ikke gira ut, svarer jeg. Men lover å tenke på saken.

Jeg forstår Terje. Alle har diskutert det store bildet. Frem og tilbake. Qatar, Beijing, Platini og Blatter. I Sotsji var det også dødsfall i livsfarlig arbeid. Slavearbeid der også. Amnesty har dokumentert dette...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.