Olje, tårer og «konspirasjonsteorier»: – Regjeringsadvokaten er ute av kontroll!

Miljøorganisasjonenes advokat Cathrine Hambro og Emanuel Feinberg mot regjeringsadvokat Frank Sejersted i lagmannsretten.
Andre runde av miljøbevegelsens søksmål mot staten er inne i sin siste dag. Greenpeace-leder Frode Pleym, for anledningen trukket i dress, kjenner at det koker innvendig. Han må helt ut i novemberkulda for å trekke luft. Ikke bare har regjeringsadvokaten skrudd opp temperaturen på angrepet mot miljøorganisasjonenes argumenter, Pleym synes også advokaten raljerer med klimaforsker Bjørn H. Samsets vitnemål om at verden allerede har funnet langt mer olje og gass enn vi kan brenne om vi skal unngå farlige klimaendringer. En annen ting som plager Greenpeace-lederen: Når klimakrisen er tema, synes han tydelig å merke at oljedepartementets grå eminense ruller […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.