Olje, tårer og «konspirasjonsteorier»: – Regjeringsadvokaten er ute av kontroll!

Miljøorganisasjonenes advokat Cathrine Hambro og Emanuel Feinberg mot regjeringsadvokat Frank Sejersted i lagmannsretten.

Andre runde av miljøbevegelsens søksmål mot staten er inne i sin siste dag. Greenpeace-leder Frode Pleym, for anledningen trukket i dress, kjenner at det koker innvendig. Han må helt ut i novemberkulda for å trekke luft. Ikke bare har regjeringsadvokaten skrudd opp temperaturen på angrepet mot miljøorganisasjonenes argumenter, Pleym synes også advokaten raljerer med klimaforsker Bjørn H. Samsets vitnemål om at verden allerede har funnet langt mer olje og gass enn vi kan brenne om vi skal unngå farlige klimaendringer. En annen ting som plager Greenpeace-lederen: Når klimakrisen er tema, synes han tydelig å merke at oljedepartementets grå eminense ruller ned gardinen. Eller, øyelokkene. Ekspedisjonssjef Ole Anders Lindseth (69) er en av Olje- og energidepartementets absolutte toppbyråkrater. – Jeg får vondt i magen. En av grunnene til at vi har dette klimaproblemet er at mektige mennesker med slike posisjoner virker å drite i det. Hvis man bryr seg om klimaproblemet, så skal man ikke sitte å sove i retten. [caption id="attachment_10210" align="aligncenter" width="1100"] Frode Pleym, leder i Greenpeace.[/caption] Lindseth avviser på det sterkeste at han sover. – Makan til frekkhet, det går ikke an, sier Lindseth, tydelig oppbrakt, når Filter Nyheter spør ham om å kommentere Pleyms beskyldninger. Toppbyråkraten sier at han tvert imot sitter og lytter mens han hviler øynene.

– Uansett så må han skjønne at dette er en ufattelig viktig sak for veldig mange, og du viser ikke respekt for retten og for de som faktisk har tatt deg til retten når du sitter på den måten der. Når Norges fremste forskere sier at vi har funnet mer olje enn vi kan bruke, så sitter han og hviler øynene, gjesper og riste...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.